به طور کلی این متخصصان میتونن مشکلات زیر رو اصلاح و درمان کنند:
دندان های کج شدن (میتوته یه دندون باشه و میتونه شامل همه دندون ها باشه)
ازدحام دندان ها (که میشه شلوغی و درهم و برهم بودن دندان ها)
جلو بودن یکی از فک ها (اگه فک بالا باشه میشه اوربایت و اگه فک پایین جلو باشه میشه آندربایت)
وجود فاصله قابل توجه بین دندان ها مخصوصا دندان های جلو
شکاف کام و شکاف لب یا همون لب شکری
وجود فاصله بین دندان های فک بالا و پایین در قسمت جلو (مثلا در بچه هایی که انگشت شست خودشون رو می مکنند)
کوتاه و بلند بودن دندان ها
روی هم خوابیدن دندون ها
کوچک بودن فک
پاسخ به سوالات رایج کاربران درباره ارتودنتیست ها
اجازه بدید که در این بخش هم به تعدادی از سوالات پرتکراری که مخاطبان دندان پرسیدن پاسخ بدیم. سوال و جواب ها رو بخونید شاید بتونید به جواب سوالای خودتونم برسید.
در دوره کرونا چطور یه متخصص ارتودنتیست خوب پیدا کنیم؟
اولین چیزی که براتون مهم باشه حتما و حتما وضعیت بهداشت مطب باشه. حتی اگر یه متخصص خودش رو برترین بدونه اما پروتکل های بهداشتی رو رعایت نکنه قابل اعتماد نیست چون شما نمیتونید سر درمان ارتودنسی جون خودتون رو بذارید. هر کسی که وارد مطب متخصص میشه میتونه یه ناقل باشه و اگر شما بیمار بشید درمان ارتودنسی چه فایده ای میتونه براتون داشته باشه؟
آیا هر متخصصی که از بیشتر توی تبلیغات اسمشو میبینیم بهترینه؟
اولا متخصص ارتودنسی که کارش درسته مراجع زیاد داره. خود مراجعان این متخصص میتونن براش تبلیغ زبانی کنن. این متخصص به قدری مراجع داره که دیگه نیازی به تبلیغات اضافی نداره. برای همین ممکنه متخصصی باشه که کارش درسته اما حتی یکبار هم تبلیغ نمیکنه چون نیاز نداره. از طرفی یه متخصص میتونه تازه کار باشه اما همون اول کارش کلی توی تلوزیون، روزنامه، سایتای مختلف تبلیغ کنه و همه هر روز ببیننش…..
بهترین متخصص ارتودنسی غرب تهران کیه؟
بعضی از متخصصایی که داخل لیست 10 تایی دندانه اسمشون اومده توی غرب تهران هم مطب دارن. متخصص شماره 1 و 4 در غرب تهران مطب و کلینیک تخصصی دارند.
آیا دندانپزشک عمومی میتونه بهترین متخصص ارتودنسی دندان باشه؟
این ازون سوالات بودا! نه قطعا نمیتونه اینجوری باشه، چرا؟ به این فکر کنید که متخصصای ارتودنسی دندان اول دندانپزشک عمومی بودن، اگه میتونستن با همون مدرک عمومی خودشون، بهترین متخصص باشن، پس چرا رفتن چند سال دیگه درس خوندن و مهارت کسب کردن تا نامنظمی دندان های ما رو اصطلاح کنن؟ دنانپزشک عمومی میتونه ارتودنسی کنه اما هیچگاه بهترین نیست و شما بهتره به یک ارتودنتیست مراجعه کنید.
بیشتر بخوانید : هزینه ارتودنسی
اگر صدای خوبی دارید و با صدایتان کار میکنید (خواننده، آوازه خوان، دوبلور، مجری و …) و در عین حال دندان های کج و ناصافی دارید، احتمالا این سوال در ذهن شما نقش بسته باشد که آیا آواز خواندن و ارتودنسی با هم تداخل دارند یا نه؟ آیا ارتودنسی برای صدای شما مضر است یا نه؟ این دو چه تاثیری بر هم میگذارند؟ و آیا من میتوانم تحت درمان قرار بگیرم؟ با ما همراه باشید تا در این مقاله به طور کامل به این موضوع بپردازیم.
چه ارتباطی بین آواز خواندن و ارتودنسی وجود دارد؟
مهمترین کاری که متخصصان ارتودنسی انجام میدهند برطرف کردن مشکلاتی است که روی تکلم، جویدن، ظاهر صورت، عملکرد فک ها و دندان ها تاثیر میگذارند. کراس بایت، آندربایت، اوربایت، کراودینگ و شلوغی دندان ها، فاصله بین آن ها و … از جمله این مشکلات هستند که به خصوص تکلم و آواز خواندن را با مشکل روبرو میکنند.
متخصص ارتودنسی برای برطرف کردن این مشکلات از دستگاه های ارتودنسی استفاده میکنند و بعد از اصلاح آن ها، شما میتوانید بهتر بجوید، بهتر صحبت کنید و لبخند زیباتری داشته باشید. با این تفاسیر و زمانی که تکلم و قدرت بیان ما بهتر میشود، قطعا اگر آوازه خوان و یا خواننده باشیم قدرت صدای ما بهتر شده و ما میتوانیم بهتر بخوانیم. بنابراین میتوان بین آواز خواندن و ارتودنسی یک ارتباط قائل شد. به این شکل که ارتودنسی میتواند باعث بهبود آوزا خواندن و خوانندگی شود.
آیا با اینویزلاین میتوان آواز خواند؟
اینوزیلاین ها یا (Invisalign) از محبوبترین دستگاه های ارتودنسی نامرئی هستند. این دستگاه ها با نام پلاک شفاف ارتودنسی نیز شناخته شده هستنند. و از انجایی که شفاف و همرنگ دندان هستند معمولا توسط بزرگسالان مورد استفاده قرار میگیرند.
برخلاف ارتودنسی ثابت با بریس های فلزی که میتوانند کمی روی صحبت کردن و آواز خواندن تاثیر بدی بگذارند، اما ما چنین چیزی را در خصوص ارتودنسی نامرئی با اینویزیلاین ها نداریم. لابد میپرسید چرا؟ چون حتی اگر نتوانید با اینویزیلاین ها با تمام پتانسیل آوایی خود آواز بخوانید میتوانید حین تمرین آن ها را برداید و بلافاصله بعد از تمام شدن آواز خواندن، دوباره آن را سرجای خود بگذارید.
منبع : سایت دکتر درویش پور- متخصص ارتودنسی در کرج
سیگار یکی از خطرناک ترین و جدی ترین دشمنان سلامت انسان است. سیگار بر تمام جنبه های سلامتی انسان تاثیر میگذارد. خطر شکست اعمال جراحی در کسانی که سیگار می کشند به شدت بالا است. سیگار کشیدن حتی می تواند روی عمل کاشت ایمپلنت دندان نیز تاثیر بگذارد و باعث شکست این عمل شود. برای اینکه با تاثیر سیگار بر ایمپلنت دندان بیشتر آشنا شوید حتما این مقاله را بخوانید.
ایمپلنت برای سیگاری ها: افراد سیگاری هم میتوانند ایمپلنت دندان داشته باشند
افراد زیادی از ما سوال میکنند که آیا عمل کاشت ایمپلنت برای سیگاری ها امکان پذیر و موفقیت آمیز است؟ جواب به صورت خلاصه “بله” است. چنین افرادی هم می توانند از موهبت ایمپلنت بهره ببرند و تقریبا مانعی سر راهشان نیست. اما روند ایمپلنت گذاری و پیش آمدهای بعد از عمل ایمپلنت گذاری برای این افراد، با افراد غیر سیگاری متفاوت است. برای اینکه یک شخص سیگاری واجد شرایط این عمل باشد باید عادات و سبک زندگی خود را تغییر دهد. اگر این افراد نتوانند چنین تغییراتی ایجاد کنند احتمالا نتیجه عمل با شکست مواجه می شود و یا دست کم نگهداری و مراقبت از ایمپلنت در آینده سخت خواهد بود.
بیشتر بخوانید : کامپوزیت دندان
تاثیر سیگار بر ایمپلنت : استعمال دخانیات و سیگار چگونه روی ایمپلنت های دندانی تأثیر می گذارد؟
به دلیل تأثیر مضر نیکوتین، تنباکو و سیگار، جراحی کاشت دندان در همه اشخاصی که سیگار می کشند موفقیت آمیز نخواهد بود. سیگار و دود آن از چند روش مختلف روی میزان موفقیت این عمل جراحی تاثیر میگذارند:
دود سیگار باعث صدمه به لثه ها و استخوان های فک میشود: دود سیگار ساختارهای موجود در قسمت داخلی دهان شما را می سوزاند و حتی می تواند به غدد بزاقی آسیب وارد کرده یا آن ها را مسدود کند. و این اتفاق باعث خشکی دهان می شود. زیرا سیگار عملا دشمن غدد تولید کننده بزاق است. کمبود بزاق می تواند منجر به پوسیدگی دندان و بیماری لثه شود و توده استخوانی که ایمپلنت را احاطه کرده تضعیف میکند.
نیکوتین باعث کاهش سرعت عملکرد سیستم دفاعی و سیستم ایمنی بدن می شود: نیکوتین از هر طریقی که وارد بدن شود، جریان اکسیژن و خونرسانی را به استخوان و بافت دهان محدود می کند. از آنجا که در دوره نقاهت ایمپلنت، استخوان فک به این اکسیژن و جریان خون احتیاج دارد، قرار گرفتن در معرض نیکوتین باعث کاهش سطح عملکرد دفاعی و ایمنی بدن و در نتیجه کاهش توانایی در روند بهبودی میشود.
دخانیات و نیکوتین مانع از آمیختن و احاطه کردن ایمپلنت توسط استخوان میشود: علاوه بر کاهش جریان خون و اکسیژن به استخوان جهت ترمیم، نیکوتین و سیگار کشیدن مانع از فرآیند همجوشی یا جوش خوردن استخوان فک به ایمپلنت دندانی میشود. آزمایشات بالینی نشان داده است که افراد سیگاری در مقایسه با افراد غیر سیگاری در معرض خطر بیشتری برای شکست فرآیند استئواینتگریشن هستند.
منبع : کلینیک دندانپزشکی ایده آل
بریس ارتودنسی ابزارهایی هستند که به صورت اختصاصی و سفارشی برای شما طراحی مییشوند و با وارد کردن یک فشار ملایم و مداوم بر روی دندانهای شما، دندانها را به حالت صاف و مرتب در آورده و ناهنجاری فک را برطرف مییکنند. اگرچه امروزه هنوز هم بعضی از پزشکان، بریسهای فلزی را کارآمدترین و بهترین ابزار ارتودنسی میدانند، اما مواد جدید و پیشرفتهای زیادی که در این زمینه به دست آمده است، عرضه بریسهای کوچکتر و کارآمدتری را به دنبال داشته که در مقایسه با بریسهای قدیمی، کمتر قابل دیده شدن در دهان شما هستند و کیفیت جنس و کارآیی آنها هم به همان خوبی میباشد.
انواع بریسهای موجود
بریس های فلزی
که از استیل ضد زنگ بسیار مرغوب ساخته شدهاند و به سطح جلویی دندانها متصل میشوند، رایجترین نوع بریس ارتودنسی هستند. بعضی از بیماران ممکن است از ناراحتی که به خاطر مالش براکتهای فلزی به پوست لبها و گونهها برایشان پیش میآید، شکایت داشته باشند. اگر این بریسها برای شما هم هر گونه درد و ناراحتی ایجاد میکند، میتوانید از دندانپزشک یا ارتودنتیست خود بخواهید که کمی واکس دندان روی براکتها بگذارد تا احساس راحتتری داشته باشید.
بریسهای سرامیکی یا شفاف
این نوع بریس هم مانند بریسهای فلزی سنتی بر روی سطح جلویی دندانها چسبانده میشود. اما برخلاف بریسهای فلزی، رنگ براکتهای آن همرنگ دندان است و از نظر ظاهری خیلی کمتر قابل دیده شدن در دهان هستند. این بریسها ممکن است از نظر زیبایی نسبت به بریسهای فلزی بهتر باشند، اما عیب آنها این است که خیلی زود میشکنند.
بریسهای لینگوال یا پشت زبانی
بریسهای لینگوال (در ارتودنسی لینگوال)که براکتهای آن به پشت دندانها چسبانده میشود و کاملاً از دید کسی که از روبرو نگاه میکند، مخفی خواهد بود.
بریسهای نامرئی
که در اصل یک سری لوازم ارتودنسی شفاف، سفارشی و قابل برداشته شدن هستند که به آنها ردیف کننده یا الاینر گفته میشود. این نوع از بریسها نه تنها از نظر ظاهری نامرئی هستند، بلکه به راحتی میتوان آنها را از داخل دهان برداشت. در نتیجه، ذرات غذا و پلاکهای باکتریایی دیگر مانند بریسهای فلزی در بین دندانهای شما باقی نمیماند. به استفاده از این بریس ها ارتودنسی نامرئی گفته می شود.
پر کردن دندان از رایجترین پروسه های دندانپزشکی در سرتاسر جهان است. تقریبا حدود 10 درصد از پروسه های دندانپزشکی عمومی روزانه، به پر کردن دندان های خراب و پوسیده اختصاص دارد. در این مقاله ابتدا جدول هزینه پر کردن دندان در سال 1400 را مشاهده خواهید کرد و در ادامه با انواع روش ترمیم دندان های آسیب دیده و هزینه آن ها خواهیم پرداخت.
جدول هزینه پر کردن دندان در سال 1400
همانطور که احتمالا میدانید زمانی که شما برای پر کردن دندان به یک کلینیک دندانپزشکی مراجعه می کنید، دندانپزشک ابتدا محل دقیق و عمق پوسیدگی یا آسیب دیدگی دندان را میکند.
در قدم بعدی دندانپزشک پوسیدگی دندانی را با دریل و مته های بسیار ظریف و ایمن میتراشد. سپس برای پر کردن حفره ایجاد شده، از مواد پر کننده ای مانند کامپوزیت یا آمالگام استفاده می شود. بسته به اینکه محل پوسیدگی و آسیب دندان کجاست و چقدر آسیب وارد شده، ما چندین سطح یا کلاس ترمیم پوسیدگی داریم.
در جدول زیر می توانید هزینه پر کردن دندان بر اساس ماده پر کننده و سطح ترمیم یا کلاس ترمیم را مشاهده بفرمایید. در ادامه با کلاس بندی ترمیم و هزینه آن ها بیشتر آشنا خواهید شد.
ترمیم آمالگام کلاس پنج یا یک سطحی 600,000 تومان
ترمیم آمالگام دو سطحی 700,000 تومان
ترمیم آمالگام سه سطحی 800,000 تومان
ترمیم کامپوزیت کلاس پنج یا یک سطحی 800,000 تومان
ترمیم کامپوزیت دو سطحی کلاس سه 900,000 تومان
ترمیم کامپوزیت سه سطحی یا کلاس چهار 1,000,000 تومان
ترمیم بیلداپ با آمالگام (دندان دائمی) 1,000,000 تومان
ترمیم بیلداپ با کامپوزیت (دندان دائمی) 1,800,000 تومان
بیشتر بخوانید : ونیر کامپوزیت
چه زمانی نیاز به پر کردن دندان داریم؟
قبل از اینکه بخواهیم درباره کلاس بندی ترمیم و هزینه پر کردن دندان با هر کلاس یا سطح ترمیم صحبت کنیم اجازه دهید درباره موارد و مشکلات دندانی که ممکن است نیاز به پر کردن دندان داشته باشند اطلاعاتی ارائه دهیم.
به طور کلی ما در مواقع زیر نیاز به پر کردن دندان داریم:
• در زمان وجود لکه هایی روی دندان ها که به هیچ طریقی برداشته نمی شوند.
زمانی که دندانی دچار پوسیدگی در بخش های مختلف شده
وقتی که یک یا چند دندان دچار شکتگی، لب پر شدگی یا ترک خوردگی شده باشد
زمانی که دندان دچار سایش شده و مینا تحلیل رفته
در موقعیتی که پر کردگی قبلی دندان شکسته شده و یا افتاده است.
بیشتر بخوانید : هزینه بلیچینگ دندان