انواع رژیم گیاهخواری عبارتند از:
در این نوع رژیم گوشت، مرغ و ماهی از رژیم غذایی روزانه افراد حذف می شود اما مصرف تخم مرغ و لبنیات آزاد است.
در رژیم لاکتو مصرف تخم مرغ و لبنیات آزاد است.
گوشت، مرغ، ماهی و تخم مرغ از رژیم غذایی حذف می شود اما مصرف لبنیات آزاد است.
در رژیم لاکتو اوو از میان محصولات حیوانی مصرف لبنیات آزاد است.
گوشت، ماهی، مرغ و محصولات لبنی را از رژیم غذایی خود حذف می کنند اما مصرف تخم مرغ در این نوع رژیم غذایی گیاه خواری آزاد است.
در رژیم اوو از میان مشتقات حیوانی مصرف تخم مرغ آزاد است.
در واقع سخت ترین نوع این رژیم، رژیم گیاه خواری وگان است که در آن تمامی مشتقات حیوانی اعم از گوشت، ماهی، مرغ، تخم مرغ و لبنیات از رژیم روزانه حذف می شود.
افرادی که رژیم پسترین را انتخاب می کنند تقریبا نیمه گیاه خوار هستند؛ به این شکل که گوشت و مرغ نمی خورند اما ماهی، لبنیات و تخم مرغ مصرف می کنند.
بیشتر بخوانید : رژیم فستینگ
انواع رژیم گیاهخواری محدودیت های خاص خود را دارند که عبارتند از:
در واقع رایج ترین انواع رژیم گیاهخواری رژیم لاکتو اوو است که در آن باید از مصرف گوشت، مرغ و ماهی پرهیز کنید. انواع دیگر رژیم گیاهخواری ممکن است به غیر از گوشت، مرغ و ماهی از تخم مرغ و محصولات لبنی هم اجتناب کنید. رژیم وگان نیز محدودترین شکل گیاهخواری است که در آن مصرف هر گونه محصولات حیوانی اعم از گوشت، مرغ، ماهی، لبنیات، تخم مرغ و … ممنوع است.
بسته به نیازها و ترجیحات هر کسی ممکن است نیاز باشد که در رژیم گیاه خواری از خوردن مواد غذایی زیر پرهیز کنید:
انواع گوشت قرمز: گوشت گاو، گوشت گوسفند و گوشت خوک
انواع گوشت سفید: مرغ، بوقلمون، شتر مرغ
ماهی و صدف: البته افرادی که از رژیم پسترین پیروی می کنند نیازی به حذف ماهی و صدف از رژیم غذایی خود ندارند.
مواد تشکیل دهنده گوشت: ژلاتین، کارمین، اسید اولئیک و …
تخم مرغ: افرادی که رژیم گیاهخواری لاکتو اوو دارند اجازه مصرف تخم مرغ را دارند.
لبنیات: ممنوعیت در مصرف شیر، ماست و پنیر در رژیم گیاهخواری اوو و وگان
سایر مشتقات حیوانی: اصولا وگان ها از خوردن هر گونه مشتقات حیوانی اعم از عسل، موم زنبور عسل و …. هم خودداری می کنند.
بیشتر بخوانید : رژیم آب درمانی
بسیاری از افراد فکر می کنند که رژیم گرفتن یعنی خوردن غذاهای بدمزه و گرسنه بودن! در حالی که کاهش کالری دریافتی می تواند یک روش موثر برای لاغری و کاهش وزن باشد. برای این کار کافی است که به سراغ غذاهای کم کالری سیر کننده و خوشمزه بروید. اما باید به این نکته توجه داشت که ارزش غذایی همه غذاها یکسان نیست و برخی غذاها با اینکه کالری کمی دارند اما سرشار از مواد مغذی هستند. این غذا ها توانایی این را دارند که مدت زمان بیشتری شما را سیر نگه دارند و در کنار آن مواد غذایی کامل و مغذی را در اختیار بدن شما قرار دهند
یکی از سبزیجات پر خاصیتی که همیشه به دنبال راه های جدیدی برای مصرف آن در غذاها هستیم، کدو سبز است. تهیه غذای رژیمی با کدو در بین افرادی قصد کاهش وزن دارند بسیار پرطرفدار است. یکی از روش های مصرف کدو رشته کردن آن است و یکی از هیجان انگیز ترین غذاهای کم کالری که می توان با کدو تهیه کرد، ماکارانی کدو سبز نام دارد که بسیار راحت بوده و کالری آن ۱۸۴ است. در این غذا کدو سبز رشته می شود و به همراه گوجه، ریحان، پنیر پارمزان و مقداری سیر پخته می شود. استفاده از آب سبزیجات پخته شده به عنوان سس هم به غذای شما طعم جذابی می دهد.
غذاهای رژیمی با مرغ تنوع بسیار زیادی دارند. پیشنهاد ما این است که این بار خوراک بامیه را به جای گوشت، با مرغ امتحان کنید تا در کنار طعم جدیدی که حس می کنید، کالری کمی نیز دریافت کنید. وجود سبزی های استفاده شده در خوراک بامیه با مرغ، کمک می کند تا ویتامین ها و فیبر زیادی جذب کنید. هر وعده از این غذای خوشمزه تنها ۱۱۳ کالری دارد و برای تهیه آن به مرغ، بامیه، سرکه سیب، پیاز، سیر، آبغوره یا آبلیمو، سیب زمینی، گوجه گیلاسی، رب گوجه و ادویه های خوش طعم مانند زنجبیل، زعفرون، فلفل، نمک و زردچوبه نیاز دارید.
کم کردن کالری مستلزم تنها مصرف سبزی نیست، بلکه نوع طبخ غذا هم مهم است. استیک گوشت با سس قارچ یکی از غذاهای پروتئین دار کم کالری ای است که شما با خوردن آن تنها ۲۰۳ کالری دریافت خواهید کرد. این که مصرف گوشت به اندازه برای بدن مفید است بر هیچ کس پوشیده نیست، اما مصرف قارچ در کنار آن بخاطر فیبر زیادی که دارد باعث می شود مدت طولانی تری سیر بمانید. از این رو غذاهای رژیمی با قارچ در عین سبک بودن بسیار مقوی هستند. برای تهیه این غذا به پیاز، سیر، گوشت، قارچ، سرکه بالزامیک و پیازچه خرد شده نیاز دارید.
اگر شخصی می گوید که تحت درمان ارتودنسی است اما در هنگام صحبت کردن یا لبخند زدن متوجه دستگاه ارتودنسی روی دندان های وی نمی شوید؛ یعنی آن شخص از ارتودنسی نامرئی استفاده می کند. ارتودنسی با این روش در چندین سال گذشته در بین جوانان و بزرگسالان بسیار محبوب شده است.
البته انواع ارتودنسی نامرئی بسیار متنوع هستند که عبارتند از:
ارتودنسی پشت دندانی (لینگوال) که جزء سخت ترین روش های ارتودنسی است و دستگاه ارتودنسی در پشت دندان ها تعبیه می شود.
ارتودنسی سرامیکی که همان ارتودنسی فلزی سنتی است با این تفاوت که به جای براکت ها و سیم های فلزی از براکت های سرامیکی و شفاف استفاده می شود.
ارتودنسی شفاف که در واقع نوعی ارتودنسی متحرک است که از پلاستیک های شفاف و بی رنگی به نام الاینر ساخته شده اند.
قیمت ارتودنسی نامرئی بستگی به نوع دستگاه مورد استفاده، تخصص و مهارت پزشک، شدت پیچیدگی دندانی و … دارد. البته در میان انواع ارتودنسی های نامرئی الاینرهای متحرک در صورتی که در داخل کشور ساخته شوند حداقل هزینه ارتودنسی را دارند.
این سوال ممکن است ذهن شما را هم درگیر کرده باشد. با نگاهی به مزایای ارتودنسی نامرئی متوجه می شوید که این روش درمانی ارزش هزینه کردن هم دارد. از جمله مزایای الاینرهای ارتودنسی نامرئی عبارتند از:
تصور کنید وقتی بریس های سنتی در دهانتان است و در یک مهمانی هستید؛ اولا اینکه نمی توانید هر چیزی بخورید و در آخر هم با مشکل تمیز کردن بریس ها مواجه خواهید شد. اما الاینرها را خیلی راحت می توانید از دهانتان خارج کنید تمیز کنید و دوباره در دهانتان بگذارید.
یکی از معضلات بریس های ثابت و سنتی این است که دائما باید به ارتودنتیست مراجعه کنید تا او سیم ها را تنظیم کند اما برای تنظیم الاینرها نیازی به مراجعات زیاد به ارتودنتیست نیست.
هر بار که برای تنظیم بریس های فلزی و سنتی به کلینیک ارتودنسی مراجعه می کنید یا حتی وقتی در حال غذا خوردن هستید مجبور به تحمل درد ناشی از استفاده از این بریس ها هستید. در حالی که در صورت استفاده از اینویزیلاین ها نیازی به تنظیم آنها نیست و در هنگام غذا خوردن به راحتی می توانید دستگاه را از دهانتان خارج کنید.
اگر شخصی می گوید که تحت درمان ارتودنسی است اما در هنگام صحبت کردن یا لبخند زدن متوجه دستگاه ارتودنسی روی دندان های وی نمی شوید؛ یعنی آن شخص از ارتودنسی نامرئی استفاده می کند. ارتودنسی با این روش در چندین سال گذشته در بین جوانان و بزرگسالان بسیار محبوب شده است.
البته انواع ارتودنسی نامرئی بسیار متنوع هستند که عبارتند از:
ارتودنسی پشت دندانی (لینگوال) که جزء سخت ترین روش های ارتودنسی است و دستگاه ارتودنسی در پشت دندان ها تعبیه می شود.
ارتودنسی سرامیکی که همان ارتودنسی فلزی سنتی است با این تفاوت که به جای براکت ها و سیم های فلزی از براکت های سرامیکی و شفاف استفاده می شود.
ارتودنسی شفاف که در واقع نوعی ارتودنسی متحرک است که از پلاستیک های شفاف و بی رنگی به نام الاینر ساخته شده اند.
این نوع ارتودنسی نامرئی مقاومت و ماندگاری خوبی دارد.
به دلیل اینکه در پشت دندان ها قرار می گیرد افراد دیگر به هیچ عنوان متوجه درمان ارتودنسی شما نمی شوند.
به دلیل اینکه دستگاه ارتودنسی باید به پشت دندان ها چسبیده شود؛ دسترسی ارتودنتیست برای نصب، تنظیم و تعمیر دشوار است.
مسواک زدن و تمیز کردن براکت ها برای فرد دشوار است.
ممکن است باعث ایجاد اختلال در صحبت کردن فرد شود.
به دلیل استفاده از براکت های سرامیکی که تقریبا همرنگ دندان ها است نمای کمتری دارد اما نمی توان گفت که به طور کامل نامرئی هستند.
در صورتی که به خوبی از این دستگاه ارتودنسی نگهداری نکنید امکان تغییر رنگ براکت ها وجود دارد.
امکان شکستن براکت های سرامیکی بیشتر از براکت های فلزی است.
الاینرها به دندان ها چسبیده نمی شوند و به راحتی می توانید از دهان خود خارج کنید و مجددا در دهانتان بگذارید.
به دلیل اینکه این الاینرها از پلاستیک بی رنگ ساخته شده اند کاملا نامرئی هستند و سایر افراد متوجه درمان ارتودنسی شما نمی شوند.
به دلیل اینکه ثابت نیست نتیجه درمان به خود بیمار بستگی دارد که در مدت زمان گذاشتن الاینر در دهان تا چه حد جدی و پایبند است.
در صورتی که در نگهداری از الاینرها دقت نکنید امکان تغییر رنگ یا تغییر حالت آنها وجود دارد.
خوشبختانه دندانپزشکی در حوزه ترمیم و زیبایی پیشرفت چشمگیری داشته و شما با روش های بسیار زیاد مانند بلیچینگ، لمینت و کامپوزیت دندان می توانید به دندان های سفید و براق برسید.
یکی از کم تهاجمی ترین روش های درمان بدرنگی دندان ها، بلیچینگ دندان است. در روش بلیچینگ دندان در خانه، دندانپزشک از فک بیمار قالب می گیرد و نایت گارد تخصصی وی را می سازد. سپس به بیمار آموزش می دهد که چگونه مواد بلیچینگ را داخل نایت گارد بریزد و چگونه از آن برای سفید کردن دندان ها استفاده کند.
به طور کلی فرد بر اساس درجه تغییر رنگی که دندان هایش دارد می بایست روزانه بین 1 الی 6 ساعت نایت گارد را در دهان خود قرار دهد. زمان سفید شدن دندان ها در این روش بین 1 الی 2 هفته است؛ البته گاهی اوقات ممکن است طول درمان در این روش تا 6 ماه هم افزایش پیدا کند.
در صورتی که شما مایل به انجام بلیچینگ دندان در خانه نیستید و صبر و حوصله کافی برای انجام آن را ندارید و به دنبال یک روش سریع تر هستید می توانید از خدمات بلیچینگ دندان در مطب دندانپزشکی بهره مند شوید.
در این روش دندانپزشک با استفاده از سه نوع لیزر آرگون، دیود و co2 برای سفید کردن دندان ها استفاده می کند.
البته بلیچینگ دندان در صورتی کاربردی است که زردی و بدرنگی دندان های شما شدید نباشد و نتیجه این درمان برفی شدن دندان ها نیست؛ بلکه در خوشبینانه ترین حالت شما به رنگ دندان های قبلی خود دست پیدا می کنید.
یکی از بهترین روش های سفید کردن دندان استفاده از لمینت های دندانی است. لمینت دندان پوسته ای نازک از جنس چینی است که از آن به منظور پوشش عیوب ظاهری و زردی دندان ها استفاده می شود.
برای نصب لمینت ابتدا دندانپزشک حدود نیم الی یک میلی متر از سطح خارجی دندان های شما تراش می دهد، سپس از دندان های شما قالب گیری می کند و قالب را به لابراتوار ارسال می کند. در جلسه بعدی دندانپزشک لمینت ها را روی دندان های شما می چسباند.
یک روش مشابه دیگر هم وجود دارد به نام کامپوزیت دندان که رنگ پذیری لمینت ها بسیار کمتر از کامپوزیت است به همین دلیل هزینه لمینت دندان از کامپوزیت بیشتر است.
همان طور که گفتیم کامپوزیت هم یک روش برای درمان تغییر رنگ دندان هاست. کامپوزیت نوعی پرکننده دندان است که با چسب های مخصوص دندانپزشکی بدون نیاز به تراش دادن دندان ها نصب می شوند.
یکی از مزایای اصلی کامپوزیت های دندانی این است که بدون نیاز به تراش دادن دندان ها قابل استفاده است اما نگهداری از آنها نیاز به دقت بیشتری دارد و نسبت به لمینت سریعتر دچار تغییر رنگ می شود و در واقع دلیل ارزان بودن هزینه کامپوزیت دندان به نسبت لمینت هم همین موضوع است
بیشتر بخوانید : هزینه ارتودنسی