در ادامه برخی از مهمترین خدماتی که بهترین کلینیک های دندانپزشکی کودکان و اطفال ارائه می دهند را اشاره می کنیم:
آموزش تخصصی مسواک زدن و نحوه مراقبت از دندان ها به کودکان
اینکه چطور در سنین مختلف کودک را برای مسواک زدن آماده کنید, چگونه کودک را تشویق به مراقبت از دندان هایش کنید , از چه نوع مسواکی و خمیر دندانی استفاده کنیدو…در مقاله آموزش مسواک زدن به کودکان بیان می شود.
مراقبت های پیشگیرانه
مراقبت هایی از جمله استفاده از تمیز کننده ها خصوصا فلوراید و توصیه های لازم مربوط به تغذیه و رژیم غذایی. آشنایی با فلوراید تراپی اطفال , خمیر دندان های حاوی فلوراید , ژل ها و دهان شویه های حاوی فلوراید و آدامس های فلوراید دار و… در کلینک های دندانپزشکی ارائه می شود.
ارتودنسی کودکان
ارتودنسی دندان فرایندی چند مرحله ای می باشد که نیاز به زمان و حوصله دارد.اردتونسی کودکان ممکن است در ابتدا برای کودک چندان خوشایند نباشد اما با برنامه ریزی های مناسب می توان از لحاظ روحی و فیزیکی کودک را تشویق به انجام اردتونسی کرد.
بیشتر بخوانید : دندانپزشکی بارداری
تشخیص زود هنگام حفره دندانی
حفره های دندانی سوراخ هایی هستند که به دنبال پوسیدگی در دندان ایجاد می شود. علامت اصلی حفره دندان، سوراخ در دندان است. اما گاهی ممکن است این عارضه با هیچ نوع علائمی همراه نباشد. پس تشخیص به موقع و ترمیم دندان می تواند از مشکلات دیگر جلوگیری کند.
مشاوره دندانپزشکی کودکان
مشاوره های مختلفی در کلینیک های تخصصی دندانپزشکی کودکان ارائه می شود، از جمله:
عادت های نوزادان و کودکان در زمینه استفاده از پستانک و انگشت شصت
تشخیص شرایط دهان و دندان برای مقابله با بیماری هایی مانند دیابت، نقص مادرزادی قلب، آسم، تب یونجه و اختلالات بیش فعالی
مراقبت از آسیب های دندانپزشکی مانند شکستگی یا جابجا شدن دندان ها
و …
منبع : کلینیک دندانپزشکی جنت اباد
ارتودنسی نامرئی یکی از مهمترین و بهترین روش های ارتودنسی دندان است که بدون اینکه دیده شوند یا قابل توجه باشد باعث صاف شدن دندان های ما میشود. افراد زیادی از این دستگاه های نامرئی و شفاف ارتودنسی مانند اینوزیلاین ها، الاینرها و سایر پلاک های شفاف برای درمان و اصلاح موقعیت دندان ها و فک خود استفاده می کنند. برای برخی سوال پیش می آید که بعد از اتمام این درمان چه چیزی در انتظار ما خواهد بود. به عبارتی چه مراحلی بعد از ارتودنسی نامرئی باید طی شوند. این مقاله را بخوانید تا با پاسخ این سوال بیشتر آشنا شوید.
بعد از ارتودنسی نامرئی ممکن است دندان ها دوباره کج شوند
شما برای درمان ارتودنسی با کمک اینوزیلاین ها و سایر پلاک های شفاف ارتودنسی باید تعداد زیادی از آن ها را استفاده کنید. هر پلاک شفاف تنها برای دو هفته استفاده میشود و باید تعویض شود زیرا دیگر نمیتواند دندان های شما را بیش از دو هفته صاف کند. بعد از این مدت زمان شما باید پلاک دیگری استفاده کنید که دندان های شما را یک مقدار دیگر صاف کند. بعد از استفاده از آخرین پلاک ارتودنسی نیز باید جهت حفظ موقعیت جدید دندان ها از نگهدارنده ها استفاده کنید. این نگهدارنده ها مانع از کج شدن یا تغییر مسیر دندان ها میشود. ریتینرها دو نوع هستند که در ادامه مورد بررسی قرار گرفته اند.
نکاتی که باید بعد از ارتودنسی نامرئی رعایت کنید
بعد از ارتودنسی ثابت و نامرئی و … شما باید برای مدت زیادی از نگهدارنده ها استفاده کنید. شاید لازم باشد سالها نگهدارنده داشته باشید. در ادامه با چند روش نگهداری و مراقبت از نگهدارنده ها بعد از ارتودنسی نامرئی اشاره خواهیم کرد.
مسواک بزنید
هر دو طرف نگهدارنده قابل جابجایی خود را با مسواک نرم هر روز مسواک بزنید. هر هفته ، با خیساندن آنها در محلول تمیز کردن نگهدارنده ، به تمیز تر شدن و ضدعفونی شدن آن ها کمک کنید.
بیشتر بخوانید : عوارض ارتودنسی
مراقبت از نگهدارنده های ثابت را جدی بگیرید
مهمترین نکته بعد از ارتودنسی نامرئی تمیز کردن منظم نگهدارنده ها است. برای نگهدارنده های ثابت ارتودنسی، دو بار در روز سیم ریتینر خود را خوب مسواک بزنید و یک بار در روز نخ دندان بزنید چراکه ریتینر ثابت ارتودنسی به راحتی می تواند ذرات مواد غذایی را به دام بیندازد ، بنابراین تمیز کردن آن برای جلوگیری از پوسیدگی دندان یا پیشگیری از بیماری لثه ضروری است. مراقبت از نگهدارنده ها به این معنی است که شما هزینه ارتودنسی را کاهش میدهید و اگر جنین نشود به خاطر تعویض دستگاه ها و تکرار دوباره ارتودنسی قیمت ارتودنسی دندان برای شما بیشتر هم خواهد شد.
به صورت اصولی از نگهدارنده های متحرک محافظت کنید
ریتینرهای متحرک همانگونه که از نامشان بر میآید قابلیت جابجایی دارند. یعنی هر زمان که بخواهید چیزی بخورید یا بیاشامید میتوانید آن ها را بردارید. زمانی که آن ها در داخل دهان شما نیستند حتما حواستان باشد که آن ها را گم نکنید یا زیر پا نگذارید و یا حتی مانع از رسیدن حرارت و گرما به آن ها شوید.
مراقبت تحرک و جنب و جوش خودتان باشید
نگهدارنده خود را هنگام بازی یا داشتن فعالیت ورزشی بردارید و بعد از بازی آن را دوباره استفاده کنید. سعی کنید برای این موقعیت ها که احتمال وارد شدن ضربه به دندان و ریتینر وجود دارد از محافظ دهان یا ماوس گاردها استفاده کنید.
سرخود اقدام به دست کاری یا تنظیم ریتینر نکنید
هرگز سعی نکنید خودتان به تنهایی نگهدارنده ها را مخصوصا پس از ارتودنسی نامرئی تنظیم کنید. اگر فکر می کنید نگهدارنده شما نیاز به تنظیم دارد، ابتدا آن را نزد متخصص ارتودنسی خود ببرید تا او اینکار را به درستی و اصولی برای شما انجام دهد.
منبع : سایت دکتر خدیوی – متخصص ارتودنسی میرداماد
در این مقاله به بررسی تفاوت های بریس ارتودنسی ثابت و اینویزیلاین (نوع پلاک شفاف ارتودنسی متحرک دندان) می پردازیم. اگر کنجکاوید که این دو چه شباهت و تفاوتی با هم دارند و هر کدام در چه مواقعی بکار می روند حتما این مقاله را بخوانید.
بریس ارتودنسی و اینویزیلاین(ارتودنسی نامرئی) چه شباهتی با هم دارند؟
شاید در شکل و خصوصیات ظاهری هیچ شباهتی بین این دو دستگاه ارتودنسی نباشد اما، این دو نوع دستگاه از بسیاری جهات مشابه هستند. برخی از تشابهات این دو عبارتند از:
پر واضح است که هر دو برای اصطاح مشکلات عدم تراز شلوغی دندان ها مورد استفاده قرار می گیرند.
طی فرایند درمان، هر دو نیازمند تمیز شدن و شستشوی دقیق هستند تا از پوسیدگی دندان ها حین درمان جلوگیری شود. زیرا با وجود این دستگاه ها احتمال سایش، پوسیدگی و تغییر رنگ دندان ها وجود دارد. و حتما باید بهداشت دهان و دندان بیشتر از هر موقع دیگر حفظ شود.
هر دو دستگاه توانایی درمان و اصطلاح مشکلاتی مثل کج بودن دندان ها، اوربایت و آندربایت را دارند.
طول درمان به صورت میانگین در هر دو دستگاه حدود 16 ماه است.
ارتودنسی با بریس و ارتودنسی اینویزیلاین چه تفاوت هایی با هم دارند؟
جدای از چندین تشابه بین این دو وسیله، براکت ها و اینویزیلاینها تفاوت های زیادی با هم دارند. مهمترین تفاوت آن ها، شکل ظاهریشان است. بریس ها از اجرای مختلفی مثل: براکت، سیم، بندها، کش ها و اجزای دیگری تشکیل شده، اما اینویزیلاین ها معمولا از جنس پلاستیک هستند و تنها یک جزء دارند. سایر تفاوت های این دو دستگاه ارتودنسی عبارتند از:
بریس ها جزء درمان های ارتودنسی ثابت هستند و انواع مختلفی دارند، اما اینویزیلاینها در دسته درمان ارتودنسی نامرئی یا ارتودنسی متحرک هستند که تنها یک نوع دارند.
هر یک از این دستگاه های ارتودنسی دندان دارای مکانیزم خاصی برای صاف کردن و تغییر موقعیت دندان ها هستند. بنابراین هر کدام به نحوی به بهبود طرح لبخند کمک میکنند.
ارتودنسی اینویزیلاین برای درمان مشکلات جزئی دندان ها مورد استفاده قرار میدهند و نمیتوانند مشکلات شدید ارتودنسی را اصلاح کنند. اما براکت ارتودنسی توانایی ترمیم و اصلاح شدیدترین مشکلات ارتودنسی از فک گرفته تا دندان ها را دارد.
میزان فشار و نیرویی که اینویزیلاین ها به دندان ها وارد میکنند نسبتا کم است اما نیروی وارد شده از طرف بریس ها به دندان ها زیاد است.
اینویزیلاینها را بعد از مدتی باید تعویض کرد (معمولا بعد از دو هفته) بنابراین در طول درمان شما از بیش از یک عدد از این دستگاه ها باید استفاده کنید. اما بریس ها تا پایان دوره درمان باید همچنان به دندان ها متصل باشند.
اینویزیلاینها را میتوان موقعی که غذا میخورید بردارید و محدودیتی های غذایی با آن ها کمتر است. اما شما با بریس میتوانید غذا و یا هرچیزی که خواستید بخورید.
تمیز کردن دندان ها با بریس ها نسبا دشوار و زمانبر است. اما با اینویزیلاین ها اینطور نیست. وانگهی تمیز کردن خود اینویزیلاین ها راحت تر از براکت ارتودنسی است.
منبع : سایت دکتر درویش پور – بهترین متخصص ارتودنسی در تهران
بسیاری از افراد زمانی که صحبت ترمیم دندان به میان میآید تصورشان این است که منظور از ترمیم، تنها پر کردن دندان است. اما پر کردن معمولیِ دندان، تنها یکی از روشهای ترمیم دندانهای آسیبدیده است که توسط متخصص ترمیم و زیبایی دندان انجام میشود. ما روشهای ترمیمی دیگری مانند اینله و انله هم داریم که کاربرد بسیار گستردهتری از پر کردن دندان دارند و زمانی که پر کردن معمولی دندان جوابگو نباشد ، با این دو روش دندان را نجات میدهیم.
اینله چیست؟
دندانهای خلفی ما که به آنها دندان آسیاب یا آسیا هم گفته میشود درشتتر و بزرگتر از دندانهای قدامی و جلویی هستند. به همین دلیل سطوح جونده نسبتاً وسیعتر و بزرگتری دارند. سطوح جونده این دندانها، معمولاً شیارهای ریز و بعضاً عمقی دارند.
اگر به درستی بهداشت دهان و دندان را رعایت نکنیم و یا با دقت دندانهای خلفی را مسواک نزنیم، کم کم بقایای مواد غذایی در این شیارها تجمع پیدا میکند و با واسطه باکتریهای، پلاک دندانی شکل میگیرد.
اگر پلاک و جرم دندانها با کمک جرمگیری دندان برداشته نشود نیز، پوسیدگی دندانی ایجاد میشود. همانطور که گفته شد، چنانچه پوسیدگی جزئی باشد، دندان آسیب دیده با آمالگام و کامپوزیت و به روش معمولی ترمیم می شود. اما اگر پوسیدگی وسیع بوده و مرکز دندان آسیاب را درگیر کرده باشد (به طوری که با روش معمولی نتوان آن را پر کرد) از اینله (Inlay) دندان کمک می گیریم.
بنابراین اینله دندان یک روش ترمیم برای دندانهای خلفی است. به این صورت که اگر یکی از دندانهای خلفی در مرکز سطوح جونده خود دچار پوسیدگی شدید و وسطع شده باشد (به طوری که هنوز لبههای دندانی درگیر نشده باشند) از اینله دندان برای ترمیم آن استفاده میشود.
بیشتر بخوانید : عصب کشی دندان
انله چیست؟
انله یا (Onlays) نیز به صورت مشابه یک درمان ترمیمی است که برای درمان پوسیدگی گسترده دندان های خلفی (آسیاب) کابرد دارد. با اینکه اینله و انله با هم شباهت های زیادی دارند اما کاربرد انله وسیع تر و بیشتر از اینله دندان است.
اگر با کمک اینله بتوانیم فقط وسط سطوح جونده دندان آسیاب را ترمیم کنیم، با انله دندان می توان دندان هایی که هم وسطشان پوسیده شده و پوسیدگی یک یا بیش از 1 لبه دندان را درگیر کرده ترمیم کرد.
تفاوت اینله و انله چیست؟
با توجه به چیزی که در بخش قبل خواندیم، یک تفاوت اینله و انله دندان، وسعت مواد ترمیم کننده و اندازه آن ها است. با انله بخش بیشتری از دندان ترمیم می شود و پر کردگی آن بزرگتر است. به عبارتی با اینله، فقط مرکز سطوح جونده ترمیم می شود. اما با انله هم مرکز و هم لبه ها قابل ترمیم هستند.
تفاوت دیگر این دو ترمیم، هزینه آن ها است. به طور کلی با توجه به وسعت درمان انله، هزینه انله نسبتا بیشتر از اینله دندان خواهد بود.
منبع : کلینیک دندانپزشکی قیطریه
۱. رژیم لاغری پالئو
رژیم پالئو یا paleo به رژیم غارنشینی یا رژیم انسان های اولیه نیز گفته می شود. کسانی که از این رژیم پیروی می کنند معتقدند بهتر است غذاهایی بخوریم که اجداد شکارچی ما پیش از توسعه کشاورزی به عنوان غذای اصلی مصرف می کردند.
۲. رژیم غذایی وگان
رژیم وگان یا (Vegan) یکی از اخلاقی ترین و موثرترین رژیم های کاهش وزن است که این روزها دیگر تنها برای کاهش وزن نبوده و برای موضوعات زیست محیطی و اخلاقی مورد علاقه است.
۳. رژیم کم کربوهیدارت
یکی از قدیمی ترین روش های کاهش وزن ایجاد تغییرات در میزان کربوهیدارت دریافتی به جهت کاهش وزن بیشتر است. تعداد بسیار زیادی رژیم لاغری سریع و کم کربوهیدارت وجود دارد سنگ بنای همگی کاهش میزان کربوهیدارت در ژریم غذایی است. در هر روش مقدار مشخصی کربوهیدارت مصرف می شود. اما در اغلب این رژیم ها مصرف کربوهیدرات به میزان ۲۰–۱۵۰ گرم در روز کاهش میابد.
4. رژیم لاغری دوکان
رژیم دوکان یا (Dukan) نوعب رژیم کاهش وزن است که در آن میزان کربوهیدرات کم و پروتیئن بالا است. این رژیم طی ۲ مرحله به کاهش وزن موثر کمک کرده و طی دو مرحله دیگر به نگهداره، تثبیت و حفظ وزن کمک می کند.
۵. رژیم غذایی فوق العاده کم چرب
رژیم لاغری فوق العاده کم چرب (Ultra-Low-Fat) نوعی روش کاهش وزن با کاهش میزان چربی مصرفی روزانه است. در این رژیم غذایی، میزان چربی مصرفی روزانه باید به کمتر از ۱۰ درصد تمام کالری دریافتی روزانه برسد.
۶. رژیم لاغری اتکینز
یکی از موثرترین و مشهورترین برنامه های غذایی برای کاهش وزن رژیم اتکینز یا (Atkins ) است که نوعی رژیم کم کربوهیدارت محسوب می شود. افرادی که رژیم لاغری اتکینز را امتحان کرده اند معتقدند که با پرهیز از مصرف کربوهیدارت ها و با خوردن مقادیر بیشتر پروتئین و چربی می توان به راحتی وزن کم کرد.
۷. رژیم اچ سی جی
رژیم لاغری اچ سی جی یا HCG یک رژیم غذایی سریع و نسبتا دشوار است که باعث کاهش وزن در یک دوره زمانی کوتاه می شود. طرفداران رژیم غذایی اچ سی جی معتقدند که پایبندی به این برنامه لاغری، به شدت متابولیسم و سوخت و ساز بدن را افزایش می دهد و بدون اینکه گرسنگی را افزایش دهد، به چربی سوزی بیشتر کمک می کند.
۸. رژیم غذایی زون
رژیم لاغری زون یا (Zone) یک روش لاغری نسبتا جدید است که در آن بر روی مصرف کربوهیدارت های با شاخص گلیسمی پایین تاکید می شود.
منبع : دکتر عنبرا