تکتا

تکتا

تکتا

تکتا

عوارض رژیم کالری شماری چیست؟

از جمله معایب و عوارض رژیم کالری شماری عبارتند از:

ریزش شدید مو

 این رژیم لاغری فقط بر روی کالری های مصرفی روزانه تمرکز دارد؛ یعنی رژیم کالری شماری هیچ تاکیدی بر سالم بودن یا نبود غذاهای مصرفی ندارد. همین مسئله باعث می شود که در طول مدت زمان کوتاهی به وزن ایده آل خودتان برسید اما به دلیل کاهش ویتامین های مصرفی ممکن است فولیکول های مو ضعیف شوند که همین موضوع منجر به ریزش شدید مو می شود.

بازگشت سریع وزن به قبل

قطعا همه افراد به دنبال یک روش لاغری بدون بازگشت هستند. اما با استفاده از رژیم کالری شماری مدت زمان کمتری در این وزن خواهید ماند و پس از قطع رژیم بیشتر از قبل دچار اضافه وزن خواهید شد.

دچار استپ وزنی می شوید

اگر قصد دارید که با رژیم کالری شماری لاغر یا چاق شوید باید این نکته را بدانید که هرگز با این روش به وزن ایده آل نخواهید رسید؛ زیرا این رژیم غذایی تمرکز روی کالری مواد غذایی دارد و اکثر افرادی که از این رژیم غذایی استفاده می کنند با مواد چربی سوز و سیر کننده شناختی ندارند.

  پس از گذشت یک مرحله از این رژیم شما دچار استپ وزنی می شوید؛ چرا که بدنتان به نوع خوراکی و میزان کالری دریافتی عادت کرده و بیشتر از حد خاصی سوخت و ساز نخواهد داشت.

یک رژیم خسته کننده است

در واقع بهترین رژیم غذایی برای افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند؛ رژیمی است که سیر کننده باشد، فرد کمتر احساس گرسنگی داشته باشد و همچنین انرژی کافی برای انجام فعالیت های روزمره را به فرد بدهد؛ از آنجا که رژیم کالری شماری این ویژگی ها را ندارد بنابراین خیلی سریع از ادامه آن خسته می شوید؛ زیرا دائما احساس گرسنگی خواهید داشت و همچنین انرژی کافی برای انجام امور روزانه خود را نخواهید داشت.

 دچار مشکلات گوارشی می شوید

یک رژیم غذایی اصولی قبل از هرچیز سلامت افراد را تضمین می کند تا در کنار اینکه افراد به وزن ایده آل خود می رسند خطری برای سلامتی آنها نداشته باشد. متاسفانه اکثر افرادی که از رژیم کالری شماری استفاده می کنند دچار مشکلات گوارشی می شوند.

منبع : https://www.sira.fit/

ارتودنسی نامرئی چیست؟

ارتودنسی نامرئی یعنی مرتب کردن دندان ها با کمک وسایل ارتودنسی که یا دیده نمی شوند و یا به سختی قابل شناسایی هستند. در واقع این وسایل بر خلاف ارتودنسی ثابت فلزی که تمامی اجزای آن فلزی و قابل تشخیص هستند، حین استفاده و قرار گرفتن روی دندان ها توجهی را به خود جلب نمی کنند و کسی نمی تواند آن ها را ببیند مگر اینکه با دقت با طرح لبخند شما نگاه کند.

مرتب کردن دندان ها با ارتودنسی نامرئی بیشتر برای بزرگسالان و افرادی که دوست ندارند کسی متوجه درمانشان شود توصیه می شود.

انواع ارتودنسی نامرئی کدامند؟

انواع روش های مرتب کردن دندان ها که در دسته ارتودنسی نامرئی قرار می گیرند معمولا 3 نوع هستند:

ارتودنسی سرامیکی

ارتودنسی لینگوال

ارتودنسی با الاینرهای شفاف

بهترین روش ارتودنسی نامرئی چیست؟

از میان تمام روش های ارتودنسی نامرئی، به نظر می رسد که متخصصان و حتی خود مراجعان ترجیح می دهند با کمک الاینرهای شفاف دندان های خود را مرتب کنند. زیرا درمان با این روشش:

محدودیت خاصی ندارد

مقرون به صرفه است

مدت زمان کمتری دارد

100 درصد و بیشتر از بقیه روش ها نامرئی است

مشکلات زیادی را حل می کند

و ....

هزینه ارتودنسی نامرئی با الاینرهای شفاف چقدر است؟

به طور کلی هزینه خود ارتودنسی دندان می توانید چیزی بین 10 میلیون تا 50 میلیون باشد. و حتی در برخی موارد به دلیل وجود ناهنجاری های فکی ممکن است بیشتر از این مقدار شود. الاینرهای شفاف یکی از درمان هایی هستند که هزینه مناسبی دارند و برای بیشتر افراد قابل پرداخت هستند. از آنجا که هزینه ها بنا به دلایلی که احتمالا خودتان نیز میدانید متغییر هستند، تررجیح آن است که در این مقاله هزینه خاصی درج نشود. اما شما می توانید برای مشاهده قیمت انواع روش های مرتب سازی دندان ها به صفحه "هزینه ارتودنسی" مراجعه کنید.

همه چیز درباره رفلاکس معده

رفلاکس معده زمانی اتفاق می افتد که محتویات معده به داخل مری بازمی گردد؛ به این عارضه بازگشت اسید معده نیز گفته می شود. در صورتی که بیش از 2 بار در هفته علائم رفلاکس معده به مری را تجربه می کنید، احتمالا به بیماری برگشت اسید معده (GERD) مبتلا شده اید و باید به یک متخصص گوارش مراجعه کنید. ما در این نوشتار قصد داریم درباره این عارضه و روش های درمان سریع رفلاکس معده صحبت کنیم؛ با ما همراه باشید.

علائم خطرناک رفلاکس معده

از جمله علایم ریفلاکس معده عبارتند:

سوزش سر دل یا سوزش معده؛

احساس طعم ترش یا تلخی در دهان؛

برگشت محتویات معده به دهان؛

ایجاد اختلال در بلع یا تنفس؛

احساس سیری غیرمتعارف به طوری که فرد حتی پس از ساعت ها غذا نخوردن همچنان احساس سیری دارد.

ایجاد خلط در گلو؛

حالت تهوع و استفراغ؛

گلودرد؛

سکسکه های مداوم؛

علت بروز ریفلاکس معده چیست؟

عضله ای حلقوی شکل در انتهای مری وجود دارد به نام اسفنکتر تحتانی مری که در حالت طبیعی در زمان بلع باز می شود و پس از آن مجددا بسته می شود. ریفلاکس زمانی اتفاق می افتد که این عضله به طور کامل بسته نمی شود و محتویات معده به داخل معده بازمی گردد.

درمان ریفلاکس معده

برای پیشگیری و تسکین علائم ریفلاکس معده، پزشک ممکن است تغییر در رژیم غذایی روزانه را برای بیماران تجویز کند. همچنین پزشک ممکن است داروهای بدون نسخه زیر را برای درمان سریع ریفلاکس معده تجویز کند:

آنتی اسیدها

مسدود کننده‌ های گیرنده H2

مهار کننده ‌های پمپ پروتون (PPI)

البته در صورتی که این بیماری شدید باشد پزشک ممکن است برای درمان صدرصد رفلاکس معده عمل جراحی را تجویز کند.

بیشتر بخوانید: کبد چرب چیست؟

چه عواملی خطر ابتلا به رفلاکس معده را افزایش می دهند؟

چاقی و اضافه وزن؛

سیگار کشیدن بلافاصله پس از مصرف وعده های غذایی؛

مصرف نوشیدنی های الکل دار؛

مصرف نوشابه یا نوشیدنی های گازدار به صورت مداوم؛

نداشتن خواب کافی؛

سبک زندگی ناسالم و رژیم غذایی ناسالم؛

فشارهای روحی طولانی مدت؛

بارداری؛

حذف وعده صبحانه؛

خوابیدن با معده پر؛

نداشتن تحرک کافی؛

ای اینکه در اثر رژیم غذایی ناسالم به ریفلاکس اسید معده مبتلا نشوید یا در صورت ابتلا به این بیماری از یک رژیم غذایی اصولی پیروی کنید تا به معده شما آسیب کمتری وارد شود؛ می بایست از یک مشاور تغذیه حرفه ای مشاوره بگیرید

منبع : https://www.sira.fit/

عفونت دندان چگونه است؟

عفونت دندان به هیچ عنوان به یکباره اتفاق نمی افتد بلکه زمانی که پوسیدگی دندان شدید شود و به عصب مرکزی دندان پیشرفت کند منجر به عفونت دندانی می شود.

در صورتی که دندان آسیب دیده توسط متخصص درمان ریشه، عصب کشی نشود عفونت دندان به ریشه دندان راه پیدا می کند و منجر به ایجاد کیست در فک می شود. کیست های فکی به مرور زمان در دهان سر باز می کنند و عفونت را خارج می کنند؛ در این موقعیت فرد با شکایت از درد شدید دندانی به دندانپزشک مراجعه می کند.

علائم عفونت دندان

تورم گونه؛

درد دندان؛

احساس وارد شدن فشار در دهان؛

درد در گوش و فک؛

تب؛

حساسیت به دمای سرد و گرم غذاها و نوشیدنی ها؛

احساس بوی بد دهان و بد طعمی دهان؛

چنانچه عفونت به بدن انتقال پیدا کند این علائم را تجربه خواهید کرد:

سردرد و خستگی؛

قرمزی پوست به همراه تب و لرز و تعریق؛

ورم صورت طوری باشد که فرد در باز کرد دهان، قورت دادن آب دهان و یا حتی تنفس دچار مشکل شود.

اسهال و حالت تهوع؛

علائم پوسیدگی دندان چیست؟

همان طور که در ابتدای این نوشتار گفتیم؛ عفونت دندان در اثر تشدید پوسیدگی دندان رخ می دهند. از جمله رایج ترین علائم پوسیدگی دندان عبارتند از:

دندان درد ممتد یا اینکه هر از چند گاهی این درد تجربه می شود.

حساسیت دندانی؛

تغییر رنگ دندان؛

بوی بد دهان؛

احساس مزه نامطلوب در دهان؛

روش های مراقبت از الاینرهای شفاف

ارتودنسی با الاینرهای شفاف نوعی ارتودنسی متحرک و نامرئی است. البته استفاده از اینویزیلاین ها برای درمان  مشکلات و نامرتبی های شدید دندانی نمی تواند موثر باشد و تنها برای ناهنجاری های خفیف تا متوسط از این روش ارتودنسی استفاده می شود.

به دلیل اینکه در صورت استفاده از این پلاک های شفاف اطرافیان بیمار متوجه وجود دستگاه ارتودنسی در دهان وی نمی شوند و همچنین به دلیل متحرک بودن این دستگاه، امروزه در میان بزرگسالان طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده است.

بهترین ارتودنسی نامرئی کدام است؟

در واقع این متخصص ارتودنسی است که با توجه به نوع ناهنجاری دندانی شما و شرایط بدنی شما بهترین روش ارتودنسی نامرئی را پیشنهاد می کند.

به دلیل اینکه ارتودنسی لینگوال نیاز به مراقبت بیشتری دارد به هیچ عنوان به کودکان، نوجوانان و همچنین افراد بی احتیاط پیشنهاد نمی شود. همچنین مراقبت و رعایت بهداشت ارتودنسی ثابت لینگوال به دلیل دسترسی سخت تر، دشوار می باشد.

 به همین دلیل اکثر متخصصین ارتودنسی، ارتودنسی سرامیکی و ارتودنسی نامرئی با الاینرهای شفاف را به عنوان بهترین نوع ارتودنسی شفاف پیشنهاد می کنند.

تنها با رعایت چند نکته ساده می توانید از الاینر مراقبت کنید و نتیجه شگفت انگیزی از این روش درمانی دریافت کنید. از جمله روش های مراقبت از الاینرهای شفاف عبارتند از:

فراموش نکنید که در زمان خوردن غذا یا نوشیدن مایعات (به جز آب) دستگاه ارتودنسی را از دهانتان خارج کنید.

هنگام مسواک زدن الاینر را از دهانتان خارج کنید و به آن به صوت جداگانه مسواک بزنید و تمیز کنید.

اصولا برا تمیز کردن الاینرهای شفاف استفاده از خمیر دندان به دلیل مواد ساینده ای که دارد پیشنهاد نمی شود. به جای خمیر دندان از شوینده دندان مصنوعی یا مایع دستشویی استفاده کنید.

به دلیل اینکه الاینر از جنس پلاستیک است؛ هرگز نباید در معرض حرارت قرار گیرد. بنابراین به هیچ عنوان آن را با آب داغ نشویید، در آب جوش قرار ندهید و در کنار وسایل گرمایشی مثل بخاری، شوفاژ و ... قرار ندهید.

هر بار که الاینر را دهانتان خارج می کنید؛ حتما آن را در جعبه مخصوص قرار دهید تا از گم شدن یا شکستن آن جلوگیری کنید.

در مواقعی که الاینر در دهانتان قرار داد از نوشیدن هر گونه نوشیدنی به غیر از آب پرهیز کنید. چرا که این نوشیدنی ها می توانند در رنگ و شفافیت پلاک ها تاثیرگذار باشند.

متخصصین ارتودنسی پیشنهاد می کنند که حتما روزی 22 ساعت الاینرها باید در هان بیمار باشند.