واریکوسل یک بیماری رایج در بین مردان است که ممکن است در سن ۱۵ تا ۳۵ سالگی رخ دهد. برای درمان قطعی این بیماری باید عمل واریکوسل انجام داد. اغلب افرادی که این مشکل دارند و می خواهند آن را با جراحی درمان کنند، به دنبال هزینه های انجام هستند.
واریکوسل به معنی متورم و گشاد شدن رگ های بیضه است. در این بیماری دریچه های یکطرفه سیاهرگ های کیسه بیضه و بیضه که نقش بازگشت خون از بیضه به قلب را بر عهده دارند، دچار اختلال می شوند و توانایی بازگشت خون به قلب را ندارند.
برای درمان واریکوسل باید عمل جراحی انجام است. با عمل رگ های آسیب دیده و متورم بسته می شوند و جریان خون از طریق رگ های سالم برقرار می شود
هزینه جراحی واریکوسل در افراد مختلف، متفاوت است و به عوامل مختلفی بستگی دارد که در ادامه به طور مفصل به آن ها می پردازیم:
کسی که عمل واریکوسل انجام می دهد باید تخصص و مهارت کافی در انجام این عمل داشته باشد. اگر جراح تجربه کافی داشته باشد و تمامی مراحل جراحی را با دقت انجام دهد، بیمار کمتر دچار عوارض جراحی می شود و احتمال بروز خطراتی جدی در حین عمل کاهش می یابد. به همین دلیل دستمزد جراح متخصص و با تجربه بیشتر از یک جراحی تازه کار و بی تجربه است.
بیشتر بخوانید :
برای درمان واریکوسل چند روش جراحی وجود دارد، جراحی باز، جراحی لاپاراسکوپی و لیزر از جمله های درمان واریکوسل هستند. هزینه هر کدام از این روش ها به دلیل تکنیک، ابزار و تجهیزات مورد استفاده با هم فرق دارند. برخی از افراد عمل واریکوسل یک طرف دارند و برخی دیگر واریکوسل دو طرف دارند، این موضوع نیز در هزینه های عمل تاثیر دارد.
شدت بیماری واریکوسل در افراد مختلف، متفاوت است و به چهار درجه تقسیم می شود. روش درمان واریکوسل با درجه کمتر نسبت به واریکوسل با درجه بالاتر متفاوت است و به طبع هزینه عمل آنها نیز یکسان نخواهد بود.
در بیمارستان های دولتی که فرد بیمه پایه داشته باشد، هزینه جراحی واریکوسل ۳۰ تا ۹۰ درصد کاهش می باید. اما اگر فرد بیمه نداشته باشد و یا عمل را در بیمارستان خصوصی انجام دهد، هزینه عمل برای او بیشتر خواهد شد.
در بیشتر موارد هزینه جانبی مانند هزینه تزریق سرم، انجام آزمایش، سونوگرافی، سی تی اسکن، هزینه بستری شدن در بیمارستان و هزینه مراقبت های بعد از عمل و ویزیت ها را به هزینه های عمل اضافه می کنند.
هزینه عمل واریکوسل با توجه به تخصص و مهارت جراح، نوع عمل، نوع بیمارستان و بیمه طرف قرارداد، هزینه های جانبی و شدت بیماری برای همه یکسان نیست. اگر فردی بیمه پایه داشته باشد و در بیمارستان دولتی عمل را انجام دهد، تقریبا هزینه های کاهش می یابد و بیمه بخشی از آن را پرداخت می کند. در بیمارستان های خصوصی با توجه به نوع بیمه، خدمات ارایه شده، تجهیزات و امکانات لازم و از همه مهم تر تخصص پزشکانی که در انجا مشغول به کارند، هزینه عمل واریکوسل بیشتر از بیمارستان دولتی است.
منبع : سایت دکتر سعید صادق زاده – متخصص ارولوژی