در برخی از افراد سنگ های کلیه بسیار کوچک هستند و هیچ علائمی به همراه ندارند، این سنگ ها در بیشتر موارد بدون هیچ مشکلی از طریق ادرار از بدن دفع می شوند.
سنگ های کوچک در برخی موارد ممکن است به صورت تصادفی در سونو گرافی شکم و یا سی تی اسکن تشخیص داده شوند.
از طرفی سنگ کلیه تا زمانی که ثابت باشد علامت خاصی ندارد، اما اگر حرکت کند و یا اندازه آن بزرگ شود به تدریج علائم زیر بروز خواهند کرد:
یکی از اصلی ترین علائم سنگ کلیه درد است، این درد از یک طرف بدن شروع می شود و به صورت مداوم و متناوب پایدار می شود.
درد سنگ کلیه معمولا به صورت ناگهانی در پایین شکم و کمر احساس می شود و به تدریج پایدار خواهد شد. در موارد شدید، درد به داخل ران یا اندام تناسلی منتشر می شود و سایر علائم سنگ کلیه نیز با هم نمایان می شوند.
ممکن است سنگ کلیه باعث التهاب مجرای ادراری و مثانه شود، این التهاب سبب سوزش و درد در هنگام دفع ادرار خواهد شد. به همین دلیل سوزش ادرار در بیشتر افراد مبتلا به سنگ کلیه وجود دارد.
از دیگر نشانه ای وجود سنگ کلیه انسداد مجرای ادرای است، این انسداد سبب تنگی در مجاری ادراری و ایجاد درد در ناحیه کمر و تورم شکمی می شود.
بیشتر بخوانید: بی اختیاری ادرار
التهاب و انسداد مجاری ادراری به دلیل وجود سنگ کلیه، باعث ورود باکتری به کلیه و ایجاد عفونت، التهاب کلیه، تب و لرز خواهد شد.
وجود خون در ادرار می تواند از علائم سنگ کلیه باشد، سنگ کلیه باعث آسیب و خراشیدگی در دیواره های مجاری ادراری و خونریزی می شود. به همین دلیل وجود خون در ادرار را نشانه از سنگ کلیه می دانند.
سنگ کلیه در برخی از موارد منجر به تغییر رنگ در ادرار مانند تیره شدن یا روشن تر شدن آن میشود.
کم شدن حجم ادرار
اگر سنگ کلیه باعث انسداد مجاری ادرای شود، به دنبال آن حجم ادرار نیز کاهش می یابد.
منبع : سایت دکتر سعید صادق زاده