تکتا

تکتا

تکتا

تکتا

۵ عامل لاغری که ممکن است میگرن را تشدید کنند

عوامل داخلی و خارجی بسیاری هستند که می توانند موجب شروع یا تشدید حمله انواع میگرن شوند. این عوامل شامل برخی غذاها، ورزش های شدید، هورمون ها، استرس و آب و هوا می باشد. از آنجایی که افراد میگرن را اشکال متفاوتی تجربه می کند، هر فرد ممکن است به یک یا چند عامل به خصوص واکنش نشان دهد.

در ادامه به برخی از این عوامل تشدید کننده می پردازیم که می توانند برنامه های کاهش وزنی فرد را نیز بر هم بزنند. یادگیری و شناختن این عوامل جزء درمان خانگی میگرن محسوب شده و اولین قدم برای جلوگیری از سردرد های میگرنی و حفظ سلامت بدن در هنگام کاهش وزن است.

۱.   نوشابه های رژیمی و شیرین کننده های مصنوعی

اگر تجربه ی درد های میگرنی را زیاد دارید، پس حتما میدانید که این درد ها پس از مصرف برخی غذاها و نوشیدنی ها که با ماده مصنوعی آسپارتام شیرین شده اند، تشدید می شوند. با این حال ممکن است جایگزین کردن این مواد با شکر طبیعی فکر خوبی به نظر برسد، در حالی که آنها نیز به طور بالقوه موجب تحریک سردرد میگرنی می شوند.

امروزه مواد غذایی بسیاری دارای این شیرین کننده ها هستند، مانند نوشابه، آدامس، شیرینی های بدون قند و چای سرد یا آیس تی. خواندن برچسب های روی غذاها و مواد خوراکی و پرهیز از محرک های میگرن می تواند به شما در درک و کنترل میگرن کمک کند.

به جای شیرین کننده های مصنوعی می توان از استویا (شیرین برگ) برای داشتن بدنی سالم و میگرن کمتر استفاده کرد. شکر های طبیعی مانند عسل یا شربت افرا نیز می توانند گزینه های خوبی باشند، به شرطی که به مقدار بسیار کم استفاده شوند.

۲.   وعده های غذایی نامنظم

پایین بودن قند خون یا هیپوگلیسمی یکی از شایع ترین محرک های میگرن است. حذف وعده های غذایی به منظور کاهش وزن، هرگز روشی سالم و دوستدار سردرد شما نخواهد بود. مغز انسان به تغییرات سریع قند خون یا پایین بودن بیش از حد قند خون با سردرد پاسخ می دهد.

از محدود کردن سریع و زیاد کالری های دریافتی بپرهیزید. اگر در رژیم لاغری خود مجبور به محدود کردن کربوهیدرات هستید، این کار را به آرامی انجام دهید و یا ابتدا آن را با کربوهیدرات های ساده و غلات کامل جایگزین کنید.

۳.   کافئین

گاهی اوقات مصرف کافئین می تواند به بهبود سردرد میگرنی کمک کند، زیرا مانند مسکن عمل کرده و موجب جذب بهتر دیگر مسکن ها نیز می شود. با این وجود افراد مختلف به طریق متفاوتی به کافئین واکنش نشان می دهند.

از این رو هنگام مصرف کافئین دقت کنید که بدنتان چه پاسخی به آن می دهد. اگر موجب عود کردن میگرنتان می شود، از مصرف آن بپرهیزید. در صورتی که هر روز کافئین مصرف می کنید، سعی کنید این مقدار را ثابت نگه داشته و هر روز همان مقدار را مصرف کنید تا از برگشت سردردتان جلوگیری شود.

چای های گیاهی، نوشابه های خانگی، آب های مزه دار شده بهترین گزینه های مصرفی هستند. علاوه بر این نوشیدنی های بدون کافئین و مخصوص کاهش وزن می توانند محرک میگرن باشند.

۴.   رژیم های سریع و مکمل های لاغری

در برنامه ی بیشتر رژیم های لاغری سریع، کالری دریافتی فرد به طور چشمگیری کاهش می یابد. این کاهش چشمگیر معمولا موجب تحریک سردرد میگرنی می شود. در رژیم های لاغری غیر استاندارد فرد مجبور است بسیاری از گروه های غذایی را که برای بدن واجب و ضروری هستند را از برنامه خود حذف کند.

رژیم هایی که دارای مقادیر پایینی کربوهیدرات هستند می توانند موجب سردرد یا یبوست شوند. برخی مکمل های لاغری مانند فورسکولین و لینولئیک اسید نیز به عنوان محرک های میگرن شناخته شده اند.


به جای این مکمل های لاغری و رژیم لاغری سریع، ورزش و فعالیت فیزیکی خود را افزایش دهید. برای کاهش وزن تنها کافیست کالری دریافتی تان، کمتر از میزانی کالری باشد که بدن آن را می سوزاند.

۵.   ورزش های قدرتی بسیار شدید

اگر پس از شروع یک برنامه ورزشی متوجه افزایش میگرن هایتان شده اید، احتمالا ناشی از افزایش فعالیت هایتان است. طبق تحقیقی که در ژورنال سردرد و درد چاپ شده است، میگرن حدود ۳۸ درصد از شرکت کنندگان پس از ورزش تشدید شد.

با اینکه نمی توان گفت که تنها یک عامل، علت این درد ها بوده است، اما محققان فکر می کنند که تغییرات فشار خون در طول ورزش منجر به درد های میگرنی می شود. برخی ورزش های قدرتی شدید مانند وزنه برداری، قایقرانی، دو و فوتبال محرک های شایع میگرن هستند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد