بانوان در دوران بارداری باید در بسیاری از فعالیتها تجدید نظر کنند و با دقت بیشتر و با راهنمایی متخصص مواد غذایی، ورزشها و داروهای لازم را انتخاب کنند. دندانپزشکی نیز حوزهای است که نیاز به تغییر رفتاری دارد. نکتههای زیر در ارتودنسی دوران بارداری باید در نظر گرفته شود:
مشکلات لثه را در طول بارداری مدیریت کنید
لثه بعضی بانوان متورم میشود و به همین دلیل ارتودنسی ناراحتکنندهتر از حد معمول میشود. البته متورم شدن لثهها در صورت مراجعه منظم به متخصص ارتودنسی مشکلی ایجاد نمیکند، اما چون استفاده از بسیاری از مسکنهای معمول در دوران بارداری مجاز نیست، تحمل ناراحتی گاهی دشوار میشود.
از تغییرات هورمونی در بدن و تاثیر آن بر روی دندان ها مطلع باشید
قابلیت جابجایی دندانها در دهان را افزایش میدهد و این امر بر درمان ارتودنسی اثر میگذارد.البته متخصصان کلینیک در این مورد نیز مانند همیشه بیماران را راهنمایی میکنند. انتخاب بریس مناسب از میان بریسهای گوناگون موجود برای دستیابی به بهترین نتیجه به آسانترین روش ممکن حیاتی است که طبعاً نیازمند نظر متخصص باتجربه است.
بیشتر بخوانید :
هر تغییری را باید به متخصص ارتودنسی اطلاع دهید
هر گونه تغییر در وضعیت دندان یا بافتهای پیرامون آن باید به سرعت توسط متخصص ارتودنسی بررسی شود، چون ناراحتیهای لثه اثر جانبی نامطلوب و پیشبینی نشدهای را بر روند درمان و سلامت مادر و نوزاد به جا میگذارد. بر اساس پژوهشهای انجام شده، بانوان مبتلا به بیماریهای جدی لثه نوزدانی با وزن پایین به دنیا میآورند، زایمان زودرس دارند یا حتی در موارد نادر جنین مرده به دنیا میآید. البته این قبیل اتفاقات به ندرت رخ میدهد و با رعایت نکات احتیاطی و بهداشت دهان و دندان ارتودنسی، خطرات ارتودنسی در بارداری تقریبا به صفر خواهد رسید.
برای نصب دستگاه های ارتودنسی در زمان باداری نیازی به بیهوشی و بیحسی نیست
هنگام قرار دادن بریس در دهان، دستکاری یا جابجا کردن آن، نیازی به بیحسی یا دریافت داروی آرام بخش نیست؛ بنابراین بانوان باردار در صورت تمایل به ارتودنسی نباید نگران این عامل خطر باشند.
مساله حالت تهوع و استفراغ را در نظر بگیرید
کاهش اشتها یا حالت تهوع دوران بارداری برای همه ما شناخته شده است، از سوی دیگر غذا خوردن با وجود بریس در دهان دشوارتر نیز میشود. پس به بانوان توصیه میشود تا هنگام تصمیم به انجام ارتودنسی مسئله غذا خوردن با بریس در دوران بیاشتهایی و تحمل حالت تهوع را در نظر بگیرند.
منبع : سایت ئکتر خدیوی – متخصص ارتودنسی میرداماد