همانطور که احتمالا خودتان هم میدانید، یک متخصص ارتودنسی، سوای از اینکه دانش بسیار زیادی برای برطرف کردن ناهماهنگیهای دندانی و فکی دارد، برای اینکه بتواند دندانها را ردیف، تراز و منظم کند از دستگاههای ارتودنسی کمک میگیرد.
این دستگاهها معمولاً چند مدل دستهبندی دارند. مثلا ثابت یا متحرک بودن دستگاهها یک مدل دستهبندی رایج در دنیای ارتودنسی است. در این نوع نامگذاری (یا دسته بندی)، به استفاده از دستگاههایی که به دندانها میچسپند، “ارتودنسی ثابت” و به استفاده از دستگاههای متحرک با قابلیت جابجایی نیز “ارتودنسی متحرک” گفته میشود.
یک زمانی هم هست که دستگاهها را بر اساس قابل توجه بودن یا نبود دستهبندی میکنند. در این مدل دسته بندی، به استفاده از دستگاههایی که حین درمان قابل مشاهده هستند و به راحتی دیگران متوجه میشوند شما ارتودنسی کردهاید، “ارتودنسی مرئی” و به استفاده از دستگاههایی که به سختی قابل مشاهده هستند، “ارتودنسی نامرئی” گفته میشود.
دستگاههای نامرئی برای چه کسانی مناسبترند؟
چند مدل ارتودنسی نامرئی داریم؟
تاکنون چند نوع دستگاه ارتودنسی ساخته و استفاده شده که چندان قابل توجه نیستند:
ارتودنسی دیمون شفاف
ارتودنسی با پلاک شفاف و متحرک
ارتودنسی لینگوال یا پشت دندانی
ارتودنسی با براکت های شفاف و همرنگ دندان (ارتودنسی سرامیکی)
منظور از نامرئی، بیشتر پلاکهای شفاف ارتودنسی هستند
در تمام دنیا زمانی که صحبت از ارتودنسی نامرئی میشود، معمولا منظور استفاده از پلاکهای شفاف ارتودنسی است. همانطور که در تصویر زیر میبینید، این دستگاه در اصل نوعی قالب دندانی است که میتواند به منظم شدن دندانها کمک کند.
بنابراین اجازه دهید از اینجا به بعد، بیشتر از پلاک های شفاف و نامرئی صحبت می کنیم. به این پلاک ها در اصطلاح ارتودنسی، الاینر یا تراز کننده دندان اطلاق می شود. یعنی به تمام پلاک ها صرف نظر از برند و لابراتوار سازنده، الاینر گفته می شود که با کمک جدیدترین تکنولوژی روز دنیا و با اسکن 3 بعدی ایجاد می شوند. (این تکنولوژی اکنون در کلینیک های دکتر درویش پور وجود دارد و ارتودنسی نامرئی و متحرک مراجعانمان با آن انجام می شود.)
لازم به ذکر است که به این نوع درمان در اصطلاح ارتودنسی بی سیم هم گفته می شود زیرا هیچگونه سیمی ندارند و در ساختار آن ها تنها از پلاستیک های خاصی استفاده می شود.
بیشتر بخوانید :